Zaterdag, 3 november 2012
Ontvangst vanaf 8:30 uur
Congres van 9:15 tot 17:15 uur

Conferentiezaal van Hotel Casa400
Eerste Ringdijkstraat 4
1097 BC Amsterdam

SPREKERS

Christophor Coppes

Christophor is doctor in de economische wetenschappen en heeft jaren gewerkt voor de RijksUniversiteit Groningen. Hij heeft een commerciële functie bij een Franse Bank gehad en heeft ook als toezichthouder bij De Nederlandsche Bank gewerkt. Daar werkt hij nog steeds en volgt er de ontwikkelingen op de financiële markten.
Tijdens zijn carrière in de financiële sector verloor hij niet het oog voor gevoelszaken. Dat resulteerde in een boek dat is gebaseerd op het waar gebeurde verhaal van hoe vrienden en familie liefdevol hebben gezorgd voor een terminale aidspatiënt en hem begeleidden in zijn laatste levensfase.

Zijn walging over het grootste bloedbad in Europa na de Tweede Wereldoorlog in Srebrenica in 1995 heeft hem aangezet tot het schrijven van een boek over de waar gebeurde ervaringen van een van de slachtoffers, een moslimmeisje die vertaler werd voor de Nederlandse UN soldaten.
Zijn overtuiging dat Bijna-Dood Ervaringen (BDE-en) werkelijke spirituele ervaringen zijn, ontstond toen hij in 1979 het boek Life after Life van Raymond Moody las. Enkele jaren geleden schreef hij een boek waarin hij de essenties van de BDE-en vergeleek met die van de vijf grote religies. Zijn conclusie is dat de werkelijke essenties van de vijf religies terug kunnen worden gevonden in de BDE-en, maar niet dat alle essenties van de BDE-en terug kunnen worden gevonden in elk van de vijf religies. In 2008 werd hij voorzitter van Merkawah, de Nederlandse zusterorganisatie van de International Association for Near-Death Studies (IANDS).
Christophor toont zijn sociale engagement ook door zijn werk als bestuurslid van de Stichting Wereldtandheelkunde. Hij nam deel aan tandheelkundige projecten voor kansarme schoolkinderen in Kenia, Cambodia en Nepal. Hij woont in Amsterdam, Nederland.
www.christophor.nl

Márcia Regina Colasante Salgado

Opgeleid aan de Medische Faculteit van Santos (Faculdade Ciências Médicas de Santos), 1984.
Gespecialiseerd in arbeidsgeneeskunde aan de Medische Faculteit van Santos, 1986.
Postdoctoraal Lato Sensu - specialisatie Interne Geneeskunde aan de Universiteit Metropolitana van Santos, 2002.
Titel van specialist in Interne Geneeskunde behaald aan de AMB en de Braziliaanse Vereniging voor Interne Geneeskunde, 2003.
Titel specialist in longziekten behaald aan de AMB en de Braziliaanse Vereniging voor Longziekten en Tuberculose, 2003.

Postdoctoraal auditing in de gezondheidszorg aan de Universiteit Gama Filho en de Stichting Unimed, 2008.
Penningmeester van AME-Brazilië en AME-Santos.
Oprichter en vice-voorzitter van Spiritistische Vereniging João Cabete.

João Ascenso

Psycholoog gespecialiseerd in sociale en organisatiepsychologie, afgestudeerd aan het Instituto Superior de Ciências do Trabalho e da Empresa in Lissabon, Portugal. Studeerde aan het Neuroscience King's College, Universiteit van Londen. Promovendus in Neurowetenschappen bij dr. Jorge Moll Neto aan de Federale Universiteit van Rio de Janeiro (Universidade Federal do Rio de Janeiro) en het Instituut D'or voor onderzoek en onderwijs, een Neurowetenschappelijk laboratorium van het D'or-netwerk.

Tevens docent aan de gerenommeerde Stichting Dom Cabral (Fundação Dom Cabral) in Brazilië. Zijn aandachtsgebieden zijn het wetenschappelijke onderzoek naar de neurobiologische grondslagen van het gedrag en opleiding in bedrijven op alle gebieden van organisatiegedrag. Ervaring in Lissabon, Londen en de Verenigde Staten in consultancy en training op alle gebieden van organisatiegedrag. Geeft verschillende trainingen op het gebied van het organisatiegedrag.
Hij werkte vele jaren in de spiritistische beweging van Brasília, Brazilië, in de spiritistische beweging van Lissabon, Portugal en in de spiritistische beweging van Londen, Verenigd Koninkrijk. Momenteel is hij werkzaam bij Spiritistische Centrum "Seara de Amor e de Luz" in Rio de Janeiro.

Jorge Cecilio Daher Jr

Arts, opgeleid aan de Universiteit Gama Filho van Rio de Janeiro, 1986.
Coschap interne geneeskunde, ziekenhuis van Lagoa, 1987-1989.
Coschap endocrinologie en metabolisme, Instituto Estadual de Diabetes e Endocrinologia, 1989-1991.
Heeft zijn eigen artsenpraktijk sinds 1991.
Verbonden aan het Ministerie van Gezondheid van de deelstaat Goiás, 1994.
Werkzaam bij het Spiritistische Psychiatrische Ziekenhuis van Anapolis, 1994.
Studiecoördinator van het Spiritistische Psychiatrische Ziekenhuis, 1997-2001.

Directeur van het Spiritistische Psychiatrische Ziekenhuis, 2001-2004.
Werkzaam als endocrinoloog bij de afdeling endocrinologie van het ziekenhuis van Goiânia, 2000-2011.
Coördinator coschappen endocrinologie en metabolisme, ziekenhuis van Goiânia, 2000-2011.
Klinisch onderzoeker diabetes en endocrinologie, co-onderzoeker bij meer dan 20 onderzoeken / studies van verschillende bedrijven.
Voorzitter van AME-Goiás, 1994-1998 en 2011-2013.
Vice-voorzitter van de Spiritistische Federatie van Goiás, 1998-2006.
Voormalig coördinator van de Regionale Spiritistische Raad van Anapolis.
Columnist van de Folha do Estado de Goiás, Diário da Manhã , O Anápolis.
Spreker bij lezingen over geneeskunde en spiritualiteit in Brazilië en in het buitenland. Doet op dit moment onderzoek naar "Disobsessie als complementaire behandeling van schizofrenie" in het licht van het spiritisme.